Logo Emerald (Ebuurt) Amsterdam

Locatie

De E-buurt is een sfeervolle en levendige wijk, waar je alle leuke dingen van de stad binnen handbereik hebt. Zoals veelzijdige markten en drukke winkelcentra (Ganzenpoort, de Amsterdamse Poort en World of Food), diverse parken, verschillende sportverenigingen en steeds meer restaurants en cafés, met gezellige terrasjes.

Verder zijn er basisscholen en kinderdagverblijven, is er een grote moestuin, en kun je met de kinderen naar een knusse kinderboerderij. Kinderen hoeven zich sowieso niet te vervelen in de E-buurt. Behalve naar parken en speelplekken, kunnen ze naar creaclubs of meedoen aan leuke activiteiten via het Jeugdplan Evergreen.

En zoek je toch vertier buiten de wijk? Geen probleem. De E-buurt ligt op 20 minuten fietsen van het centrum van Amsterdam en is uitstekend bereikbaar, dankzij de nabijheid van de ring en diverse metro- en treinstations.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Winkels, scholen, opvang en parken Emerald ligt in een prachtige omgeving. De wijk kleurt groen door de vele bomen en talrijke gras- en speelveldjes. Bovendien zijn alle voorzieningen in de buurt. Natuurlijk zijn er de bekende winkelcentra De Amsterdamse Poort en Ganzenhoef. Maar je vindt er ook drie basisscholen, twee kinderdagverblijven en een kleuterschool. Ook een huisartspraktijk, een tandarts en een apotheek zijn lekker dichtbij. En met het gezin kun je heerlijk ontspannen in de Bijlmerweide, het Bergwijkpark of bij kinderboerderij Gliphoeve.